maj 25

Wino bananowe

No to mam eksperyment z winem z banana. Na przekór wszystkich znalezionych w necie przepisów nie mam zamiaru gotować bananów w skórkach.


Użyty mix drożdży i pożywki to: Premium Yeast „Aromatic Wine Complex” firma Spirit Ferm. Skład: drożdże, pożywka, witaminy, pektyny.
Sterylizacja: Pirosiarczyn Sodu
Banany : 3,5kg, Cukier: 2kg, Nastaw: 10l

Odcinek o winie truskawkowym (bardzo podobna metoda nastawu):

i winie rabarbarowym:

o butelkach i korkowaniu mówiłem tu:

o sprzęcie do warsztatu wspominałem już tu:

o różnych butelkach mówiłem też tu:

—————————–
Facebook: https://www.facebook.com/sokzjednorozca
YouTube: http://www.youtube.com/user/jerzymackiewicz

Tagi: , , ,
Copyright © 2009. All rights reserved.

Opublikowano 05/25/2014 przez Jerzy Mackiewicz in category "Wina

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.