maj
11
Wino rabarbarowe
Sezon na rabarbar w pełni więc pora wykorzystać go do czegoś innego niż tylko do kompotów i ciast 🙂
Uzyty mix drożdży i pożywki to: Premium Yeast „Aromatic Wine Complex” firma Spirit Ferm. Skład: drożdże, pożywka, witaminy, pektyny.
Sterylizacja: Pirosiarczyn Sodu
Rabarbar: 2kg, Cukier: 3kg, Nastaw: 10l
Odcinek o winie truskawkowym (bardzo podobna metoda nastawu):
http://www.youtube.com/watch?v=f870qhhuODk
o butelkach i korkowaniu mówiłem tu:
http://www.youtube.com/watch?v=6TzW53eCiW8
o sprzęcie do warsztatu wspominałem już tu:
http://www.youtube.com/watch?v=NmKhYp-AsxI
o różnych butelkach mówiłem też tu:
http://www.youtube.com/watch?v=cAr-zC0DP9Q
—————————–
Facebook: https://www.facebook.com/sokzjednorozca
YouTube: http://www.youtube.com/user/jerzymackiewicz