4 COMMENTS :

  1. By jacoslaw on

    Hej, mam parę pytań;
    Skoro robisz na drożdzach jak to mówisz dla leniuszków które fermentują do 15-16% to jak otrzymujesz te turbo osiemnastki?
    I drugie pytanie te wina co lubisz ok 12%, to robisz że jak osiągnie wino tą wartość to siarkujesz i dosładzasz?, czy robisz je wytrawne i może dosładzasz ksylitolem?
    A i czekam na odcinek z głogiem oraz tarniną (a może razem dla kolorku i zdrowotności:)

    1. By Jerzy Mackiewicz (Autor wpisu) on

      Dobijam je bayanusami. Co do 12% to robię po prostu wytrawne…. i czasem dobijam ksylitolem. Staram się nie siarkować.

  2. By Zibi on

    Czereśnia nie ma wyraźnego smaku tylko słodycz, co innego wiśnia czy śliwa węgierka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.