Opublikowano 01/11/2015 przez Jerzy Mackiewicz in category "Inne
2 COMMENTS :
By Robert on
Witam uprzejmie, chciałbym poprosić o radę na temat wina z ryżu i rodzynek, wiem że nie uznaje Pan takiego wynalazku ale mam nadzieje że odpowie Pan mi na maila. Wstawiłem wino 1,5 miesiąca temu, po miesiącu gdy prawie już ustąpiła fermentacja zlałem płyn osady wywaliłem dosłodziłem trochę i s powrotem do balona oczywiście była sterylizacja wszystkiego, po tygodniu zaczęło znowu burzliwie fermentować i tak cały czas aż do dzisiaj, czy tak powinno być a może wino się zepsuło, dziękuje z góry za odpowiedz.
Witam uprzejmie, chciałbym poprosić o radę na temat wina z ryżu i rodzynek, wiem że nie uznaje Pan takiego wynalazku ale mam nadzieje że odpowie Pan mi na maila. Wstawiłem wino 1,5 miesiąca temu, po miesiącu gdy prawie już ustąpiła fermentacja zlałem płyn osady wywaliłem dosłodziłem trochę i s powrotem do balona oczywiście była sterylizacja wszystkiego, po tygodniu zaczęło znowu burzliwie fermentować i tak cały czas aż do dzisiaj, czy tak powinno być a może wino się zepsuło, dziękuje z góry za odpowiedz.
Dodałeś cukier więc wznowiło fermentację. To normalne.