2 COMMENTS :

  1. By Robert on

    Witam uprzejmie, chciałbym poprosić o radę na temat wina z ryżu i rodzynek, wiem że nie uznaje Pan takiego wynalazku ale mam nadzieje że odpowie Pan mi na maila. Wstawiłem wino 1,5 miesiąca temu, po miesiącu gdy prawie już ustąpiła fermentacja zlałem płyn osady wywaliłem dosłodziłem trochę i s powrotem do balona oczywiście była sterylizacja wszystkiego, po tygodniu zaczęło znowu burzliwie fermentować i tak cały czas aż do dzisiaj, czy tak powinno być a może wino się zepsuło, dziękuje z góry za odpowiedz.

    1. By Jerzy Mackiewicz (Autor wpisu) on

      Dodałeś cukier więc wznowiło fermentację. To normalne.

Skomentuj Robert Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.