kwiecień 16 Od Zera do Pilsnera cz. 6 Przygotwanie butelek Copyright © 2009. All rights reserved. Opublikowano 04/16/2017 przez Jerzy Mackiewicz in category "Piwowarstwo Nawigacja wpisu Od Zera do Pilsnera cz. 5 Ruszamy Od Zera do Pilsnera cz. 7 Rozlew
By Mario on 21 kwietnia, 2017 Hej Jerzy, w jakiej temp. trzymałeś tego koźlaka i czy zlewałeś na „cichą” czy od razu w butelki? Odpowiedź ↓
By Jerzy Mackiewicz (Autor wpisu) on 21 kwietnia, 2017 to górna fermentacja więc stał w jakiś 20-21C. Cicha od razu w butle. Odcinek w niedziele pójdzie na YT Odpowiedź ↓
By Mario on 21 kwietnia, 2017 Ok, dzięki, po schwarzberze „upędze ” koźlaka , mało już zostało po degustacjach w święta ze szwagrami 😉 Odpowiedź ↓
Hej Jerzy, w jakiej temp. trzymałeś tego koźlaka i czy zlewałeś na „cichą” czy od razu w butelki?
to górna fermentacja więc stał w jakiś 20-21C. Cicha od razu w butle. Odcinek w niedziele pójdzie na YT
Ok, dzięki, po schwarzberze „upędze ” koźlaka , mało już zostało po degustacjach w święta ze szwagrami 😉