Opublikowano 12/06/2015 przez Jerzy Mackiewicz in category "Wina
1 COMMENTS :
By Zibi on
Robie wina z tarniny od kilku lat, dwa nastawy na tych samych owocach. Żadnego blenderowania itp.Owoc odda wszystko bez problemu.. Przemrożone owoce do baniaka na 4 tygodnie, zlewanie i drugi nastaw. Tarnina wychodzi bardzo dobra jako podstawowe wino, świetna ze śliwa. Śliwa krojona nie blenderowana. Również z dzika róża..Nigdy zadnych win nie blenderowalem to zbyteczne a można przy tej rozwalić pestki..
Robie wina z tarniny od kilku lat, dwa nastawy na tych samych owocach. Żadnego blenderowania itp.Owoc odda wszystko bez problemu.. Przemrożone owoce do baniaka na 4 tygodnie, zlewanie i drugi nastaw. Tarnina wychodzi bardzo dobra jako podstawowe wino, świetna ze śliwa. Śliwa krojona nie blenderowana. Również z dzika róża..Nigdy zadnych win nie blenderowalem to zbyteczne a można przy tej rozwalić pestki..