kwiecień
27
cydry i wina jabłkowe – czym przyprawiać?
Krótki filmik o tym w jakich kierunkach można zmierzać chcąc zmienić smak wina czy cydru jabłkowego.
Zaznaczam, że najlepszy smak znajdziecie sami i nie będę tu na pewno żadną wyrocznią mówiącą co można a czego nie 🙂 Po prostu – sami eksperymentujcie…
Filmik: http://youtu.be/eq2akyHQp4k
Facebook: https://www.facebook.com/sokzjednorozca
YouTube: http://www.youtube.com/user/jerzymackiewicz
Tylko kiedy przyprawiac, podczas fermentacji, na klarowaniu? No wlasnie, kiedy i co?
Zasadniczo przyprawia się przed fermentacją ale można też po. Moim zdaniem to tylko i wyłącznie kwestia wypracowania sobie własnego warsztatu i własnych przepisów. Ten filmik miał zachęcić do eksperymentów i podążania własną ścieżką… więc nie mam najmniejszego zamiaru podawać tutaj swoich przepisów 🙂
Można prosić o link, bo filmik na stornie się nie wyświetla ?