Opublikowano 11/04/2016 przez Jerzy Mackiewicz in category "Inne
4 COMMENTS :
By jacoslaw on
Hej, mam parę pytań;
Skoro robisz na drożdzach jak to mówisz dla leniuszków które fermentują do 15-16% to jak otrzymujesz te turbo osiemnastki?
I drugie pytanie te wina co lubisz ok 12%, to robisz że jak osiągnie wino tą wartość to siarkujesz i dosładzasz?, czy robisz je wytrawne i może dosładzasz ksylitolem?
A i czekam na odcinek z głogiem oraz tarniną (a może razem dla kolorku i zdrowotności:)
Hej, mam parę pytań;
Skoro robisz na drożdzach jak to mówisz dla leniuszków które fermentują do 15-16% to jak otrzymujesz te turbo osiemnastki?
I drugie pytanie te wina co lubisz ok 12%, to robisz że jak osiągnie wino tą wartość to siarkujesz i dosładzasz?, czy robisz je wytrawne i może dosładzasz ksylitolem?
A i czekam na odcinek z głogiem oraz tarniną (a może razem dla kolorku i zdrowotności:)
Dobijam je bayanusami. Co do 12% to robię po prostu wytrawne…. i czasem dobijam ksylitolem. Staram się nie siarkować.
Jerzy co sie z toba dziennie juz take dlugo nie dajesz znaku zycia
Czereśnia nie ma wyraźnego smaku tylko słodycz, co innego wiśnia czy śliwa węgierka.