4 COMMENTS :

  1. By jacoslaw on

    Hej, mam parę pytań;
    Skoro robisz na drożdzach jak to mówisz dla leniuszków które fermentują do 15-16% to jak otrzymujesz te turbo osiemnastki?
    I drugie pytanie te wina co lubisz ok 12%, to robisz że jak osiągnie wino tą wartość to siarkujesz i dosładzasz?, czy robisz je wytrawne i może dosładzasz ksylitolem?
    A i czekam na odcinek z głogiem oraz tarniną (a może razem dla kolorku i zdrowotności:)

    1. By Jerzy Mackiewicz (Autor wpisu) on

      Dobijam je bayanusami. Co do 12% to robię po prostu wytrawne…. i czasem dobijam ksylitolem. Staram się nie siarkować.

  2. By Zibi on

    Czereśnia nie ma wyraźnego smaku tylko słodycz, co innego wiśnia czy śliwa węgierka.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.