styczeń 18

Przyszła pora na marchewkę…

Jakbyście zastanawiali się jak może wyglądać sraka pterodaktyla albo archaeopteryx no to właśnie tak…

Użyty mix drożdży i pożywki to: Premium Yeast „Aromatic Wine Complex” firma Spirit Ferm. Skład: drożdże, pożywka, witaminy, pektyny.
Sterylizacja: Pirosiarczyn Sodu

Proporcje:
1,5kg marchwi, cukier 300gr, 300gr namoczonych rodzynek, nastaw 5l
na cichą fermentację dodałem 300gr cukru oraz sok z 1,5kg marchwi

Tagi: , ,
Copyright © 2009. All rights reserved.

Opublikowano 01/18/2015 przez Jerzy Mackiewicz in category "Wina

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.