wrzesień
21
Miód korzenny rosyjski
Ten moment gdy bierzesz się za robienie odcinka a dokładnie wszystko idzie ci w poprzek…
Ten moment gdy bierzesz się za robienie odcinka a dokładnie wszystko idzie ci w poprzek…
Cześć. Popełniłem miodzik pitny 5l ale mam z nim chyba problem. Otóż żalem go po burzliwej, później jeszcze raz jak się syf osiadł. Zrobił się już klarowny. Ale po małej degustacji 🙂 miód znów ruszył i zgazował się z butli. Babluje ok. co 1min. Czyżby drożdże znowu ruszyły? Wstawiłem go 11.11 w zeszłym roku. Mam go zostawić aż sam się odgazuje i przestanie bablowac?
ja zazwyczaj zostawiam aż sam dojdzie do siebie… w przypadku miodu pośpiech nie jest mile widziany.
Jest szansa na dokładny przepisy to będzie mój pierwszy miodem. Proszę proszę
Ale co ja mam ci takiego dokładnego napisać? 5 ziarnek tego, 7 tamtego? Znajdź sobie jakiś prostszy w wykonaniu miód na pierwszy raz. Zwykła gryka z cynamonem (w korzeniu a nie w proszku) + goździków kilka i będzie OK.
Dzięki. ziarenka (przyprawy)to jakoś ogarne( pisałeś o tym ). Ale jakieś proporcje miodu do wody . Tylko ropuszczamy miód z woda + przyprawy drożdże itp. Czy faktycznie lepiej abym poczytal po forach więcej. Ps. Mam spadziowy miód. Ps2. 250 litrów wina z kilku produktów dzięki Tobie. Kwiaty bzu, rabarbar,porzeczka czarna,porzeczka czerwona , ryżowe, turbo truskawka ,morela , rodzynki . Pozdrowiena