2 COMMENTS :

  1. By Karol on

    Witam, jestem wielkim fanem Twojego bloga i filmików na YT dotyczących wytwarzania domowych alkoholi. Aktualnie nastawiłem winko z czerwonej porzeczki ale mam kilka pytań:
    1. Jak długo ma się moczyć w winku już ta druga wcześniej zamrożona część owoców?
    2. Jeżeli miałem 5kg owwoców to jak dużo powinienem dodać cukru oraz wody by otrzymać winko słodkie i mocne?

    Pozdrawiam i kibicuję.

    1. By Jerzy Mackiewicz (Autor wpisu) on

      1. tak długo żeby oddała smak 🙂 samemu najlepiej to ocenić
      2. robiłem odcinek o liczeniu alko – tam będzie info o tym

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.