maj 11

Wino rabarbarowe

Sezon na rabarbar w pełni więc pora wykorzystać go do czegoś innego niż tylko do kompotów i ciast 🙂


Uzyty mix drożdży i pożywki to: Premium Yeast „Aromatic Wine Complex” firma Spirit Ferm. Skład: drożdże, pożywka, witaminy, pektyny.
Sterylizacja: Pirosiarczyn Sodu
Rabarbar: 2kg, Cukier: 3kg, Nastaw: 10l

Odcinek o winie truskawkowym (bardzo podobna metoda nastawu):
http://www.youtube.com/watch?v=f870qhhuODk

o butelkach i korkowaniu mówiłem tu:
http://www.youtube.com/watch?v=6TzW53eCiW8
o sprzęcie do warsztatu wspominałem już tu:
http://www.youtube.com/watch?v=NmKhYp-AsxI
o różnych butelkach mówiłem też tu:
http://www.youtube.com/watch?v=cAr-zC0DP9Q

—————————–
Facebook: https://www.facebook.com/sokzjednorozca
YouTube: http://www.youtube.com/user/jerzymackiewicz

Tagi: ,
Copyright © 2009. All rights reserved.

Opublikowano 05/11/2014 przez Jerzy Mackiewicz in category "Wina

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.